Terug naar Nieuws

Statushouders geslaagd voor hun PVT

Gepubliceerd op:

Statushouders in onze gemeente Aa en Hunze

Wanneer statushouders in onze gemeente komen wonen hebben ze een inburgeringsplicht. Hierin staat TAAL, Nederlands leren, centraal. Maar statushouders moeten ook kennis krijgen van de Nederlandse samenleving, waardoor integratie en participatie makkelijker kan gaan. Hiervoor volgen ze een ParticipatieVerklaringsTraject, kortweg PVT genoemd.
Impuls biedt deze mogelijkheid aan voor de statushouders.
Door middel van Themabijeenkomsten leren statushouders de Nederlandse samenleving kennen.
Thema’s zijn o.a. gezondheidszorg in Nederland, democratie en rechtspraak, wat mag wel/niet.
Dit wordt afgesloten met een samenvatting van alle themabijeenkomsten en het ondertekenen van de participatieverklaring. Op de foto is er weer een groep geslaagd voor deze PVT, wat voor de statushouders weer een stapje dichter bij inburgering is. Samen met de vrijwilligers die hen begeleiden en de Regievoerder van de gemeente zijn deze statushouders in het zonnetje gezet. Het was een gezellig samenzijn.

 

Foto's

Bekijk ook

16-09-2024

Bijeenkomst Ontmoeten en Verbinden

Bijeenkomst Ontmoeten en Verbinden op vrijdag 27 september Ben je tussen de 30 en circa 65 jaar en wil je op een laagdrempelige manier leertijdsgenoten ontmoeten? Kom dan op vrijdag 27 september tussen 14.00 – 16.00 uur bij Impuls langs.   
Lees meer
 
21-08-2024

Naoberschap 2.0

Hebben jullie wel eens nagedacht over een bewonersinitiatief, dorpsondersteuning of naoberschap om jullie inwoners te ondersteunen? Wellicht hebben jullie ook gehoord of gelezen van dorpen waar deze initiatieven actief zijn en welke rol ze hebben in een dorp? Misschien zijn jullie al actief op dit g…
Lees meer
 
19-08-2024

Jongerenwerk heeft mailadres

SInds kort heeft jongerenwerk van Impuls een eigen mailadres. Het adres is jongerenwerk@impulsaaenhunze.nl  De jongerenwerkers lezen deze mail met grote regelmaat en zullen ook binnen een korte tijd reageren op de door je gestuurde mail.  
Lees meer